YUMURTALI PASTIK (PESTİL) TARİFİ


                          YUMURTALI PASTIK (PESTİL)

Malzemeler:
1 kalip pestil veya 1 kase çekirdeği çikarılmiş hurma veya kuru dut
4 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su veya süt

Yapılışı:
Pestil küçük parçalar halinde doğranip süt veya su ile ıslatılır
Diğer taraftan tereyağında yumurta omlet gibi pişirilip yumuşatılan pestil ilave edilerek karıştirılir ve kavrulur
Sicak servis yapılır.
Bu tatlı, pestilin yerine kesme veya köy helvasıyla da yapilabilir
Çekirdekleri çikarıhp dilimlenmişs hurma veya kuru dutla da hazırlanabilir.
Besin değeri çok yüksek doğal bir tatlı türüdür.

NOT:
Özellikle ramazan ayında sahurda yapılan bir tatlıdir.