KELLE ÇORBASI


                                   KELLE CORBASI

Malzemeler
l adet kuzu kellesi
l cay bardaği un
Su
1 adet limon
Tuz karabiber kekik ve kirmizibiber

Hazırlanışı
Kuzu başıni iyice yıkadiktan sonra ağzınn icini ve dilini limonla iyice ovup tencereye, üzerini örtecek kadar su koyup orta ateşte pişmeye birakın. Daha sonra başı tencereden alıp soğuyunca üzerindeki etleri ayıklayıp didikleyin. Beyin ve dili de parçalamadan çikartıkan sonra ayıklanmis etlerin tümunü kaynamis suyuna ekleyin. Ayrı bir kapta onu bir miktar etin suyuyla çırpip kaynamakta olan çorbaya
karıştırarak kayun. 15-20 dakika daha kaynattıktan sonra limon, kekik ve kırmızı biberle tatlandırıp servis yapabilirsiniz.