MANTI YAPIMI



Mantı yapmak  ilk önce hamur ve harç hazırlama hazırlıkları ile başlar.

Önce hamur harcını hazırlayın bunun için bir kapta kıyma, karabiber, soğan, tuz ve suyu karıştırarak yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez örtüp dinlenmeye bırakın. Bu işlemi birkaç kez daha yenileyin hamurlar nemli kalmalı. Bezi değişirken hamuru biraz biraz mıncıklayın. Daha sonra çıkarıp 2 eşit parçaya kesin ve her iki parçayı da ayrı ayrı elinizle bastırarak yayvan hale getirin. Üzerine su serperek merdaneyle yaklaşık 20 santim çapında kâğıt mendil inceliğinde açın. 4 santim aralıkla küçük köfteler halinde yuvarladığınız harcı hamurun üzerine yerleştirin. Kalan hamuru harcın üzerine örtün. Hamuru tırtıllı rulo ile 4×4 boyutlarında kesin.

Mantıyı hazırlamak için ihtiyacınız olan şey bir kapta 2 diş sarımsak ve biraz yoğurt olacaktır.

Bir tencereye 10 su bardağı kadar su koyun 1 yemek kaşığı da tuz ekleyerek kaynatın. Kaynama bir taşım olup geçtikten sonra kapattığınız hamurları  3–4 parti halinde içine atın hafif diri kalacak biçimde 10 – 12 dakika haşlayın. Kevgirle sularını süzerek alın ve geniş bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.

Yoğurt sosunu bir tencereye alın. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte başka bir tencereye ise yarı yarıya kaynar su koyun. Yoğurt soslu tencereyi su dolu tencerenin içine oturtun. Ağır ateşte yoğurt sosunu ılıtın.


Mantılarla ılık yoğurt sosunu buluşturduktan sonra küçük bir tavada yağ kızdırın. İçine kırmızı biber atıp biraz yakın. Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine dökerek servis edin