Popüler Yayınlar
-
Misafirleriniz geldi ve ekmeği her zamankinden mı aldınız? Bir de o ekmekler her zaman olguğu gibi yenmedi kaldı mı? bu hepimizin başına...
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
Evet hanımlar bu akşamki tarifimiz lezzetli mi lezzetli pratik mi pratik gürcü tatlısı adından anlaşılacağı gibi bu tatlı Gürcista...
-
Merhabalar bugünkü yemeğimiz yöresel bir yemek olan adına türküler bestelenmiş " bad "yemeği. Bu yemek öyle bir yemek ki hem ...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...
-
DALYAN KÖFTE (Rulo) Malzemeler: 1 kg, yağsız kıyma 2 adet soğan 2 adet yumurta 5-6 dilim ekmek içi 4-5 dal maydanoz 2 yumurta...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
2013 te bitiyor işte zaman öyle çabuk akıp gidiyor ki bir şey anlamıyorsunuz hooop bi bakmışsınız yeni bir yıl gelmiş.Yeni dilekler yeni um...
-
İMAM BAYILDI Malzemeler: 6 adet patlican 3 adet iri soğan 3 adet domates 8-9 diş sarımsak 3 adet si...
-
ÇİLEKLİ VE KİVİLİ WAFFLE Severek tükettiğimiz, son bir kaç yıldır oldukça popüler bir yiyecek haline gelen Waffle Belçika as...
İzleyiciler
MANTI YAPIMI
Mantı yapmak ilk önce hamur ve harç hazırlama hazırlıkları ile başlar.
Önce hamur harcını hazırlayın bunun için bir kapta kıyma, karabiber, soğan, tuz ve suyu karıştırarak yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez örtüp dinlenmeye bırakın. Bu işlemi birkaç kez daha yenileyin hamurlar nemli kalmalı. Bezi değişirken hamuru biraz biraz mıncıklayın. Daha sonra çıkarıp 2 eşit parçaya kesin ve her iki parçayı da ayrı ayrı elinizle bastırarak yayvan hale getirin. Üzerine su serperek merdaneyle yaklaşık 20 santim çapında kâğıt mendil inceliğinde açın. 4 santim aralıkla küçük köfteler halinde yuvarladığınız harcı hamurun üzerine yerleştirin. Kalan hamuru harcın üzerine örtün. Hamuru tırtıllı rulo ile 4×4 boyutlarında kesin.
Mantıyı hazırlamak için ihtiyacınız olan şey bir kapta 2 diş sarımsak ve biraz yoğurt olacaktır.
Bir tencereye 10 su bardağı kadar su koyun 1 yemek kaşığı da tuz ekleyerek kaynatın. Kaynama bir taşım olup geçtikten sonra kapattığınız hamurları 3–4 parti halinde içine atın hafif diri kalacak biçimde 10 – 12 dakika haşlayın. Kevgirle sularını süzerek alın ve geniş bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.
Yoğurt sosunu bir tencereye alın. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte başka bir tencereye ise yarı yarıya kaynar su koyun. Yoğurt soslu tencereyi su dolu tencerenin içine oturtun. Ağır ateşte yoğurt sosunu ılıtın.
Mantılarla ılık yoğurt sosunu buluşturduktan sonra küçük bir tavada yağ kızdırın. İçine kırmızı biber atıp biraz yakın. Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine dökerek servis edin
Translate
Pratik Yemek Tarifleri
Sizlere ellimden geldiğince pratik yemek tarifleri sunmaya çalışacağım. Bir öğrencinin mutfağından gelen tarifleri umarım beğenirsiniz.
Popüler Yayınlar
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...
-
Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı b...
-
ELMA DİZMESİ Malzemeler: 3-4 adet yeşil elma 250 gr yağsız kiyma 1 yemek kaşıği tereyağı veya sivi yağ 1 fincan toz şeker veya pek...