KÜL KURABİYESİ TARİFİ


Kıyır kıyır, nefis mi nefis bir kurabiye mi istiyorsunuz? Şöyle ağızda dağılsın. Güzel çay sohbetlerinizi bir kat daha arttırsın. O zaman aradığınızı buldunuz diyorum :)

Kül Kurabiyesi ilk yediğim andan itibaren favorilerimden. İçindeki tereyağının kokusu, cevizin kokusuyla da bütünleşince değmeyin çay keyfimize.
Ama bu sefer kurabiyelerimi çok özel bir zaman için yaptım. Teyzemin,  isteme akşamı için. Gerçi dış renginden dolayı şüphe ettim uygun olur mu diye ama tadıyla büyülenirler renge bakan olmaz dedim. Birde şeklini akşamın anlam ve önemine uygun yapınca rengi çok göze batmadı. Hmm, bu arada içi bu renk değil zaten;)
Bir butik kurabiye değil tabi ki ama isteme için uygun oldu. Zaten tabak da o kadar çok çeşit de vardı ki arada kaynayacak diye korktum :) Neyse ki herkes çok sevdi...

Malzemeler:

250 gr oda sıcaklığında tereyağı (margarin olmaz mı demeyin, aynı tat olmaz)
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kıyılmış ceviz veya fındık(çok ufak olmasın)
1 çay bardağı nişasta
1 kabartmatozu
1 vanilin
Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında)

Üzeri için:

2 yemek kaşık kakao
3 yemek kaşık pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
1. Tüm malzemeler yoğrulur. 5 dk dinlendirilir.
2. İstenilen şekil verildikten sonra 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir
3. Üzeri için olan malzemeler bir kapta karıştırılır.
4. Kurabiyeler soğuduktan sonra toz karışımımıza batırılarak servis edilir.
Afiyet olsun...

Püf Nokta:
Tüm kurabiyelerin de aynı şekil de püf noktasıdır, unu yaparken yavaş yavaş yoğurdukça, yedirdikçe ilave edin. Bir kerede koyarsanız toparlamak bazen güç olabiliyor.

Sevginizi katmayı unutmayın ;)