YALANCI BAKLAVA TARİFİ


Merhaba sevgili okurlarım hepimizin bildiği gibi bayram epey yaklaştı ve hepimizi bayram telaşı sardı. bayram için temizlik yemek derken sıra bayram tatlısına geldi. Bayramı bayram yapan en geleneksel tatlılarımızdan biri de baklavadır. Ancak baklava yapımı oldukça zordur ve oldukça üstün bir maharet gerektirir. Satın alınan baklavalar ise ev baklavasının yerini tutamamaktadır. İşte bu Tarifim baklava yapmak isteyen ama yapamamaktan korkanlar için. bu yalancı baklava tarifi hem oldukça pratik hem de oldukça kolay bir tatlı. Eminim deneyenleriniz bu tatlıdan vazgeçemiycek. Hayadi buyrun tarife. :)

Yalancı Baklava Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 vanilin
1 kabartma tozu
4 su bardağı un ( bardak 200 ml)
1 çay bardağı ceviz

Şerbeti için:

2 buçuk Su bardağı şeker
3 su bardağı su




Yalancı baklava yapımı

Tatlımıza  önce şerbeti hazırlayarak başlıyoruz ve ılımasını bekliyoruz. bunun için yapmamız gereken Şeker ve suyu tencereye alıp kısık ateşte kaynatmak. Kaynayınca limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp şerbetimizin altını kapatalım.

Daha sonra yumurta, süt, sıvı yağ ve  vanilini bir kaba alalım ve elimizle karıştıralım. Son olarak da unu ve kabartma Tozunu ekleyip yoğuralım.

Cevizleri de elimizle küçük parçaları bölüp içine ekleyelim ve yenidenr yoğuralım. ( Hamur kulak memesi kıvamında olacak)

Son olarak hamurumuzu yuvarlak bir borcama koyup elimizle iyice bastırarak eşit bir şekilde yayalım.

Fırında 170 derecede üzeri  kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ılık şerbeti üzerine dökelim ve çekmesini bekleyelim. Afiyet olsun!

Not: tatlımızı fırına vermeden, baklava şeklinde kesmeyi unutmayın!