CEVİZLİ ÇÖREK TARİFİ




Kullanılacak Malzemeler:

4 su bardağı un,
2,5 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı tuz,
1,5 paket margarin,
1,5 su bardağı ceviz içi
Pişirme süresi: önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika.

Cevizli Çörek Tarifinin hazırlanışı :

•    Bir hamur yoğurma kabının içerisine 4 su bardağı un,1 tatlı kaşığı tuz ve 2,5 su bardağı su koyun.2 dakika kadar yoğurun Tezgâhınızın üzerine biraz un serpip kabın içerisinden alıp tezgâhta yoğurmaya devam edin. Bu şekilde 3-4 dakika daha yoğurduktan sonra üzerini temiz bir tülbent ile örtün ve 20 dakika dinlenmeye bırakın.
•    Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla açın. Hamurunuz bir yufka boyutuna gelene kadar bu işlemi sürdürün. Yufkanız kare ya da dikdörtgen olmalı.
•    Hazırladığınız yufkanın üzerine önceden eritilmiş 1,5 paket margarini bir fırça yardımıyla yayın. Daha sonra yufkanızı üç eşit parçaya bölün her parçayı enine rulolar yapıp içe doğru kıvırın.20 dakika daha dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurlarınızı merdane yardımıyla tekrar açın. Açtığınız parçaları erittiğiniz margarin ile tekrar yağlayın ve üst üste koyup yine merdane yardımıyla açın. Hamurunuz bir yufka büyüklüğüne geldiğinde fırça yardım ile tekrar yağlayın.1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içini tüm yufkanın üzerine yayın. Son olarak tüm yufkayı büyük bir rulo yapın ve elinizle yassılaştırın. Sonrasında içeriye doğru gül şeklinde kıvırın. Hamurunuzu yağladığınız fırın tepsinizin içerisine yerleştirin. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin Çöreğinizi ılık ya da soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.