Popüler Yayınlar
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
KIYMALI GÜL BÖREĞİ Malzemeler: 3 yufka 3 yumurta 300 gr. yagsız kıyma 1 adet soğan 6-7 sap maydanoz 2 su bar...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...
-
Merhabalar bugünkü yemeğimiz yöresel bir yemek olan adına türküler bestelenmiş " bad "yemeği. Bu yemek öyle bir yemek ki hem ...
-
Kullanılacak Malzemeler: 4 su bardağı un, 2,5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 paket margarin, 1,5 su bardağı ceviz içi Pişirme ...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
Merhaba sevgili okurlarım hepimizin bildiği gibi bayram epey yaklaştı ve hepimizi bayram telaşı sardı. bayram için temizlik yemek derken ...
-
Ne zamandır Hep bir dondurma yapma sevdasıdır gitti.Şöyle ev yapımı bi dondurma yapsam ne güzel olurdu,ama ben onu...
-
PATATES PİLAKİ Malzemeler: 6-7 adet orta boy patates 2 adet iri soğan 3 adet havuç 2 adet domates ...
İzleyiciler
CEVİZLİ ÇÖREK TARİFİ
Kullanılacak Malzemeler:
4 su bardağı un,
2,5 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı tuz,
1,5 paket margarin,
1,5 su bardağı ceviz içi
Pişirme süresi: önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika.
Cevizli Çörek Tarifinin hazırlanışı :
• Bir hamur yoğurma kabının içerisine 4 su bardağı un,1 tatlı kaşığı tuz ve 2,5 su bardağı su koyun.2 dakika kadar yoğurun Tezgâhınızın üzerine biraz un serpip kabın içerisinden alıp tezgâhta yoğurmaya devam edin. Bu şekilde 3-4 dakika daha yoğurduktan sonra üzerini temiz bir tülbent ile örtün ve 20 dakika dinlenmeye bırakın.
• Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla açın. Hamurunuz bir yufka boyutuna gelene kadar bu işlemi sürdürün. Yufkanız kare ya da dikdörtgen olmalı.
• Hazırladığınız yufkanın üzerine önceden eritilmiş 1,5 paket margarini bir fırça yardımıyla yayın. Daha sonra yufkanızı üç eşit parçaya bölün her parçayı enine rulolar yapıp içe doğru kıvırın.20 dakika daha dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurlarınızı merdane yardımıyla tekrar açın. Açtığınız parçaları erittiğiniz margarin ile tekrar yağlayın ve üst üste koyup yine merdane yardımıyla açın. Hamurunuz bir yufka büyüklüğüne geldiğinde fırça yardım ile tekrar yağlayın.1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içini tüm yufkanın üzerine yayın. Son olarak tüm yufkayı büyük bir rulo yapın ve elinizle yassılaştırın. Sonrasında içeriye doğru gül şeklinde kıvırın. Hamurunuzu yağladığınız fırın tepsinizin içerisine yerleştirin. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin Çöreğinizi ılık ya da soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Translate
Pratik Yemek Tarifleri
Sizlere ellimden geldiğince pratik yemek tarifleri sunmaya çalışacağım. Bir öğrencinin mutfağından gelen tarifleri umarım beğenirsiniz.
Popüler Yayınlar
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...
-
Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı b...
-
ELMA DİZMESİ Malzemeler: 3-4 adet yeşil elma 250 gr yağsız kiyma 1 yemek kaşıği tereyağı veya sivi yağ 1 fincan toz şeker veya pek...