FIRINDA BEYAZ PEYNİRLİ KARNABAHAR TARİFİ
Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
2 yemek kasığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağ
3 diş sarımsak
2 adet yumurta
100-150 gr. beyaz peynir
1 çay kaşığı kekik
1 bardak süt
Tuz, karabiber ve pul biber
Hazırlanışı:

Karnabahar yıkanır ve yarım limonla ovularak tencereye konur. Dört bardak su ile 15 dakika haşlanır. Isıya dayanıklı bir cam kabın içine parçalara ayrılarak konur. Genişçe bir köşede ezilmiş peynir, yağ, süt, dövülmüş sarımsak un, kekik, tuz, karabiber, pul biber çırpılarak fırın tepsisindeki karnabaharların üstüne dökülür. 220°C fırın da üstü iyice pişinceye kadar kızartılır. Sıcak servis yapılır.