Popüler Yayınlar
-
KENGER TURŞUSU Malzemeler: 4 kg kenger 1 büyük baş sarimsak 1 çay bardağı tuz 1 su bardağı sir...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
KIYMALI GÜL BÖREĞİ Malzemeler: 3 yufka 3 yumurta 300 gr. yagsız kıyma 1 adet soğan 6-7 sap maydanoz 2 su bar...
-
Gerçekten nefis bir lezzet.İster ana yemek isterseniz de çay sofralarınızda leziz bir atıştırmalık olarak hazırlayabilirsiniz.Ben küçük turt...
-
Misafirleriniz geldi ve ekmeği her zamankinden mı aldınız? Bir de o ekmekler her zaman olguğu gibi yenmedi kaldı mı? bu hepimizin başına...
-
Merhabalar bugün sizlere çok sevdiğim milföy hamurlu bohça böreği tarifini paylaşacağım. hem yapımı çok kolay hemde özel günlerinizde sizi...
-
Ne zamandır Hep bir dondurma yapma sevdasıdır gitti.Şöyle ev yapımı bi dondurma yapsam ne güzel olurdu,ama ben onu...
-
ZEYTİNYAĞLI KENGER Malzemeler: 1 kg kenger 1 orta boy havuç 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı pirinç M...
-
Annemin gönderdiği yedi baharla yoğurdum bu kez köfteleri. Fakat bu baharat karışımı o kadar ağır bir koku verdi ki, tavada kızartmak yad...
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
İzleyiciler
BEŞAMEL SOSLU SEBZELİ KREP
Krebin en lezzetli hallerinden biri bana göre…İçindeki malzemeler farklı kullanılabilir ama deniyecekseniz bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.İlk defa pastacı kız Özlemde yediğim ve 3 aşamalı olan bu yemek size biraz uğraştırıcı gibi gelsede denemeye değer:)
Malzemeler(2 kişilik 4 krep)
Krep İçin
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yumurta
tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç Malzemesi
750 gram kadar ıspanak
1 kuru soğan
10 adet mantar
100 ml krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı1 adettavuk bulyon (arzuya bağlı)tuz ,karabiber
Üzerine
Beşamel Sos
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 dolu yemek kaşığı un
tuz
Rendelenmiş Kaşar
Yapılışı
Krep için belirtilen malzemeleri çırpıcı yardımıyla iyice çırpalım.Isınmış orta boy tavaya Ortadan içe olacak şekilde döküp hızlıca elimizle tavayı sallayarak hamurun ince bir tabaka halinde yayılmasını sağlayalım.Maşayla kontrol ettiğimizde alt kısmı pişmiş ise arka yüzünü çevirelim ,arka yüzüde pişince krebimizi bir tabağa koyup aynı işlemi hamur bitene kadar tekrarlayalım.2 yemek kaşığı zeytinyağında küp küp doğranmış soğanımızı ve küp doğradığımız mantarlarımızı biraz kavuralım.Daha sonra içine bulyonumuzu ve ince kıyılmış ıspanak yapraklarımızıda ilave edip ıspanaklar bıraktıkları suyu çekene kadar yüksek ateşte kavuralım.En son 100 ml kremamızı,karabiber ve tuzumuzu ayarlayıp susuz kalana kadar pişirdiğimiz harcımızı biraz soğuması için kenara alalım.Beşamel sos için yağ ve unumuzu kavurup sütümüzü yavaş yavaş çırparak ilave ediyoruz.En son tuzunu ayarlayıp altını kapatıyoruz.Kreplerimizin kenarına uzunlamasına içharcımızı yayıp aşağıdaki gibi rulo yapıp fırın kabımıza alıyoruz.Üzerine beşamel sosu ve kaşar peynirimizi ilave edip üzerindeki kaşarlar eriyence fırından alıyoruz.
Afiyet Olsun…
Translate
Pratik Yemek Tarifleri
Sizlere ellimden geldiğince pratik yemek tarifleri sunmaya çalışacağım. Bir öğrencinin mutfağından gelen tarifleri umarım beğenirsiniz.
Popüler Yayınlar
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı b...
-
Peynirli irmik helvası tarifi için malzemeler 1 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı tereyağı Kavrulmuş çam fıstığı 3 su bardağı su 2 su...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...