Popüler Yayınlar
-
Misafirleriniz geldi ve ekmeği her zamankinden mı aldınız? Bir de o ekmekler her zaman olguğu gibi yenmedi kaldı mı? bu hepimizin başına...
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
Evet hanımlar bu akşamki tarifimiz lezzetli mi lezzetli pratik mi pratik gürcü tatlısı adından anlaşılacağı gibi bu tatlı Gürcista...
-
Merhabalar bugünkü yemeğimiz yöresel bir yemek olan adına türküler bestelenmiş " bad "yemeği. Bu yemek öyle bir yemek ki hem ...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...
-
DALYAN KÖFTE (Rulo) Malzemeler: 1 kg, yağsız kıyma 2 adet soğan 2 adet yumurta 5-6 dilim ekmek içi 4-5 dal maydanoz 2 yumurta...
-
2013 te bitiyor işte zaman öyle çabuk akıp gidiyor ki bir şey anlamıyorsunuz hooop bi bakmışsınız yeni bir yıl gelmiş.Yeni dilekler yeni um...
-
ÇİLEKLİ VE KİVİLİ WAFFLE Severek tükettiğimiz, son bir kaç yıldır oldukça popüler bir yiyecek haline gelen Waffle Belçika as...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
Ne zamandır Hep bir dondurma yapma sevdasıdır gitti.Şöyle ev yapımı bi dondurma yapsam ne güzel olurdu,ama ben onu...
İzleyiciler
ADIYAMAN PATLICAN KEBABI (KAŞAR PEYNİRLİ)
MALZEMELER:
6-7 adet patlıcan (tercihen orta boy,minik olursa daha lezzetli oluyor,ayrıca daha rahat tüketiliyor.Siz patlıcan sayısını/ölçüleri kişi sayısına göre ayarlayınız)
Kıymalı Kaplama İçin:
250 gram kıyma
Tuz ve Baharatlar
Tavuklu Kaplama İçin:
1 adet tavuk göğsü
1 adet haşlanmış patates
1 yumurta
3-4 kaşık galeta unu / ekmek içi
Tuz be Baharatlar
Yapılışı:
Patlıcanları közleyiniz.
Tuzlu suda bir-iki dakika bekletip kabuklarını soyunuz.
Kıymalı için:
Kıyma,tuz ve barahatları karıştırıp,patlıcanlarınızı dikkatle kaplayınız.
Tavuklu İçin:
Tavuk göğsünü robotta iyice çekiniz.
Haşladığınız patatesi çatalla eziniz.
Çektiğiniz tavuk ve patatesi birleştirip , üzerlerine bir yumurta kırınız.
Galeta unu,tuz ve baharatları ekleyiniz.
Patlıcanları hazırladığınız harç ile kaplayınız.
200 derece fırında, 15-20 dakika pişirin.
Ben son olarak üzerlerine kaşar peyniri rendeledim ve hakikaten daha lezzetli oldu.
Sizlere de bu şekilde denemenizi öneririm.
Ayrıca oldukça bereketli,servis ederken dilimlere de ayırabilirsiniz.
Translate
Pratik Yemek Tarifleri
Sizlere ellimden geldiğince pratik yemek tarifleri sunmaya çalışacağım. Bir öğrencinin mutfağından gelen tarifleri umarım beğenirsiniz.
Popüler Yayınlar
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...
-
Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı b...
-
ELMA DİZMESİ Malzemeler: 3-4 adet yeşil elma 250 gr yağsız kiyma 1 yemek kaşıği tereyağı veya sivi yağ 1 fincan toz şeker veya pek...