ZEYTİNYAĞLI PATLICAN TARİFİ


ZEYTİNYAĞLI PATLICAN

Malzemeler:
2 adet patlıcan
4-5 adet aci sivri biber
4-5 adet domates
1 yemek kaşıği domates salçası
1 baş sarımsak
Tuz, pul biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kızartma için yağ

Yapilışi:
- Patlican ve sivri biberler yıkanıp yemeklik doğranır.
- Patlıcan tuzlanip acı suyu alınır.
- Önce patlican, sonra biber kızartılıp kağıt üzerine çikarilarak fazla yağı alinır.
- Salça yağda kavrulup soyulmuş sarımsak konur.
- Kabukları soyulan ve rendelenen domates ilave edilir.
- Domatesler biraz pişince patlhcan, sivri biber, tuz ve biber ilave edilip tekrar pişirilir.
- Karışım istenirse firinda da pişirilebilir.
- Soğuk servis yapılır.