ÖRGÜ VE HALKA KURABİYE TARİFİ


                        SAÇ ÖRGÜSÜ VE HALKALAR

Malzemeler:
2 su bardağı un
1/2 çay bardağı rendelenmiş kasar
1 yemek kaşığı yas maya
100 gr. margarin veya tereyağ
l çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 yumurta sarisi

üzeri için:
Çörek otu veya susam

Hazırlanışı
Unu havuz şeklinde açıp içine ılık suyla mayayı yumuşatın. Üzerine bir yumurta kırıp, rendel ekleyip, yoğurun. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamur hazır olunca üstüne bir tülbent örterek 20 dakika dinlendirin. Sonra tekrar birkaç kez yoğurup ceviz boyunda parçalara ayırın. Bunların herbirini parmak kalınlıgında yuvarlayıp kimini halka yapın kimini ortasından ikiye katlayıp bükün. Üzerlerine de yumurta sarısı sürüp, Çörek otu veya susam serpip, yağladığınız fırın tepsisine dizip fırında pişirin.