Klasik karnabahar yemeklerinden sıkıldınız mı? biraz değişik ama bir o kadar da lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? o zaman bu tarifim tam size göre :) karnabaharın fırında pişmesiyle oluşan harika bir lezzet.. Hem pratik hem lezzetli mutlaka denemenizi tavsiye ederim. :)
KARNABAHAR GRATEN
Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
2 yemeh kasıği un
2 yemek kasıği sivı yağ
2.5 su bardağı süt
100 gr. kasar peyniri
Tuz, karabiber ve pul biber
Hazırlanışı:

ile un kavrulur, un hafifçe sararınca azar azar sut ilave edilir. Devamlı karıştırılarak topaklanmaması sağlanır. Tuz ve karabiber ilavesi yapılır Muhallebi kıvamına gelince ateşten alınır. Tepsideki karnabaharların üzerine dökülür, rende kaşar ve pul biber serpiştirilerek üzeri iyice kızarana kadar 220'C fırında pişirilir. Sıcak servis yapılır.