KARNABAHAR GRATEN TARİFİ



       Klasik karnabahar yemeklerinden sıkıldınız mı? biraz değişik ama bir o kadar da lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? o zaman bu tarifim tam size göre :) karnabaharın fırında pişmesiyle oluşan harika bir lezzet.. Hem pratik hem lezzetli mutlaka denemenizi tavsiye ederim.  :)

         KARNABAHAR GRATEN


Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
2 yemeh kasıği un
2 yemek kasıği sivı yağ
2.5 su bardağı süt
100 gr. kasar peyniri
Tuz, karabiber ve pul biber

                                                                                    Hazırlanışı:
Karnabahar yıkanır ve yarım limonla ovularak tencereye konur, dört bardak su ile 15 dakika haşlanır. Isıya dayanıklı bir cam kabin içine parçalara ayrılarak konur. Diğer tarafta bir tencerede yağ
ile un kavrulur, un hafifçe sararınca azar azar sut ilave edilir. Devamlı karıştırılarak topaklanmaması sağlanır. Tuz ve karabiber ilavesi yapılır Muhallebi kıvamına gelince ateşten alınır. Tepsideki karnabaharların üzerine dökülür, rende kaşar ve pul biber serpiştirilerek                                                                                        üzeri iyice kızarana kadar 220'C fırında pişirilir.                                                                                      Sıcak servis yapılır.