HAMURU PATATESLİ POĞAÇA


Hamur ve patatesi ayrı ayrı yapıyoruz peki hamurunda patates olursa nasıl bir poğaça olur? mis gibi nefis yumuşacık bir poğaça olur tabiki..

Malzemeler


125 gram tereyağı

2 adet yumurta (bir adet sarısı ayrılacak)

2 çorba kaşığı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

20 gram yaş maya

Susam

Pul biber

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 çorba kaşığı labne peyniri

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet orta boy patates

5 su bardağı elenmiş un

Hazırlanışı


Un hariç, oda sıcaklığında beklettiğiniz malzemelerin hepsini yoğurma kabına alın. Elinizle malzemeleri karıştırın bir yandan da  yavaş yavaş un ekleyin. Elinize yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurunuzu tezgaha alın ve 10 dakika daha yoğurun. Toparlanmazsa eğer tezgaha un serpin ve 30 dakika üzeri kapalı bir şekilde  bekletin. Bekleme süresi sonunda tekrar yoğurun.

Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamurdan ceviz  büyüklüğü kadar parçalar alarak avuç içinizle açın, iç malzemesini yerleştirdikten sonra kapatın. Böreklerin kapalı kısımları alta gelecek şekilde tepsinize yerleştirin. Mutfak makası veya bıçak ile üzerine kesikler atın.


Yumurta sarısına biraz zeytinyağı döküp çırpıp böreklerinizin üstlerine sürün sonrasında  susam ve pul biber serpin. 40 derece fırında 15 dakika kadar bekletin. 170 derecede 10 dakika, sonra 200 derecede üzeri kızarana dek pişirin.


Not: İç malzeme istediğiniz gibi olabilir. İçsiz  de yapılabilir. Hamurunuzu bir gün önceden hazırlayarak buzdolabında bekletebilirsiniz. Yapacağınız büyüklüğe göre bu malzemeden yaklaşık 30 adet  poğaça çıkar.