GÜVEÇ (ÇÖMLEKTE ) TARİFİ


GÜVEC (CÖMLEKTE)

Malzemeler
1 kg kemikli parça et (koyun veya kuzu)
2 adet patlıcan
5-6 adet sivri biber
1,5 kg domates
1 baş sarımsak
Tuz, pul biber
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı domates salçası

Yapilışi:
Ete salça, tuz ve pul biber ilave edilerek karıştırilir.
Patlican, domates ve sivri biberler yemeklik doğranır.
Sarımsak taze ise kabukları soyulmadan, değilse kabukları soyularak sebzelere katilır.
- Güvecin içine önce et, sonra patlican, biber ve sarımsak daha sonra ise domates, küçük parçalar halinde yağ ve tuz konularak firında pişirilir.
Ekmek firinlarında veya tandırlarda pişirildiğinde daha iyi sonuç alınır.