MEYANELI TAVUK
MALZEMELER
1 adet tavuk
4 çorba kaşığı un
3-4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı margarin
1 baş soğan
1 adet yumurta sarısı
2 bardak tavuk suyu
1 limon suyu
Yeteri kadar tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
İyice yıkandığınız tavuğu tütsüleyip, az suda haşlayın. Tencereden çıkarıp, ılınınca tuz ve limon suyunu yedirin ve bir kenara bırakın. İnce dilimlenmiş soğanı margarinde pembeleştirin, unu da ilave ederek biraz kavurun. Tavuk suyunu azar aza rilave ederek, tahta kaşıkla karıştırarak ortakıvamda bir karışım yapın, dövülmüş sarmısağı katın. Fazla koyu olursa tavuk suyu ile biraz sulandırın. Altını kapatıp, limon suyu ilavesiyle çırptığınız yumurta sarısını katın. Tavuğu fırında 15 dakika pembeleştirip çıkarın, üzerine hazırladığımız karışımı ilave edip, sıcak sıcak servis yapın. Yanında makarna veya sotelenmiş
sebze ile servis yapabilirsiniz. Haydi afiyet olsunnn :) bu arada yorumlarınızı bekliyorumm :)