PRENSES TATLISI



Günlerinizin arkadaş sohbetlerinizin en tatlı tarifi olacak bu tatlı. ben misafirlerim gelmeden önce mutlaka yaparım ve oldukça çok beğenilir. şimdi tarifimi sizinlede paylaşmak istedim. Kolay gelsin. :)


PRENSES TATLISI TARİFİ



Keki için;

4 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı un (tepeleme dolu olmasın)
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 fiske tuz

Kekimizi ıslatmak için 2,5 - 3 su bardağı süt kullanıyoruz.

Üzeri için;

1 paket çikolatalı süt (not: cikolatalı sütümüzü yaparken tarifteki ölçüyü kullanmayıp tariften 1 - 1.5 su bardağı daha az süt kullanıyoruz. Çünkü çikolatalı yoğun olduğu zaman tadı daha güzel oluyor. )
1 paket krem şanti

Not: 1 litre sütü çikolata sosu yapımında ve kekinizi ıslatmanızda kullanabilirsiniz.

Prenses Tatlısının Yapımı:

İşe kekimizi hazırlamakla başlıyoruz. yumurtaların beyazını ve sarısını ayırıyoruz.

Yumurtaların beyaz kısmını içerisine bir fiske tuzu da atarak mikserle çırpıyoruz. Bu işlemi beyazlar kremşanti kıvamına gelene dek sürdürüyoruz.

elde ettiğimiz bu karışımın içerisine yumurta sarılarını tek tek ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. şekerimizi de ekleyip krema kıvamına gelene dek mikserle çıpmaya devam ediyoruz. (mikserle 4-5 dakika çırpmanız yeterli olacaktır)

Unumuzu kabartma tozumuzu ve vanilyamızı da ekledikten sonra harcımızı tahta kaşıkla veya spatula ile yavaşça az bir miktar karıştırıyoruz. bunu yumurtaların pufluğunu söndürmeden yapıyoruz.

Harcımızı yağlanmış fırın tepsimize alıyoruz. tepsimize harcımızı dökerken her yerine eşit miktarda dağılmasına dikkat edelim. (kekinizi tepsiden çıkartıp başka bir kaba almak isterseniz yağlama işini iyi yapmanız gerekir, tepsinin kenarlarını da yağlamaya özen gösterin yada tepsinizin altına yağlı kağıt serip kenarlarını da yağlayın.)

Ve kekenizi 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar üzeri hafif bir şekilde kızarıp kekimiz pişene dek pişiriyoruz. kekinizi çıkarmadan kürdanla pişmiş olmasını kontrol etmeyi unutmayın.

Pişmiş ve  ılımış olan kekmizi ters çeviriyoruz. ve sütümüzle her yerini eşit bir şekilde ıslatıyoruz. ve kekimizi sosunu hazırlayana kadar buz dolabında dinlendiriyoruz.

Üzeri için 1 paket krem şantimizi ve çikolatalı sosumuzu ayrı ayrı hazırlıyoruz. Çikolatalı sosumuzu hazırlıyoruz. Bu sus yoğun olursa daha güzel oluyor bu nedenle paketin arkasında yazandan 100 mil daha az kullanırsanız pastanız daha güzel olacaktık.

Ve kekimizin üzerine önce krem şantimizi ve onunda üzerine çikolata sosumuzu döküp dilediğiniz süslemeleri yaparak pastamızı buz dolabında dinlenmeye bırakıyoruz.