Popüler Yayınlar
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
KIYMALI GÜL BÖREĞİ Malzemeler: 3 yufka 3 yumurta 300 gr. yagsız kıyma 1 adet soğan 6-7 sap maydanoz 2 su bar...
-
KENGER TURŞUSU Malzemeler: 4 kg kenger 1 büyük baş sarimsak 1 çay bardağı tuz 1 su bardağı sir...
-
Merhabalar bugünkü yemeğimiz yöresel bir yemek olan adına türküler bestelenmiş " bad "yemeği. Bu yemek öyle bir yemek ki hem ...
-
Ne zamandır Hep bir dondurma yapma sevdasıdır gitti.Şöyle ev yapımı bi dondurma yapsam ne güzel olurdu,ama ben onu...
-
ZEYTİNYAĞLI KENGER Malzemeler: 1 kg kenger 1 orta boy havuç 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı pirinç M...
-
Gerçekten nefis bir lezzet.İster ana yemek isterseniz de çay sofralarınızda leziz bir atıştırmalık olarak hazırlayabilirsiniz.Ben küçük turt...
-
Misafirleriniz geldi ve ekmeği her zamankinden mı aldınız? Bir de o ekmekler her zaman olguğu gibi yenmedi kaldı mı? bu hepimizin başına...
-
Merhabalar bugün sizlere çok sevdiğim milföy hamurlu bohça böreği tarifini paylaşacağım. hem yapımı çok kolay hemde özel günlerinizde sizi...
-
AMERIKAN SALATASI Malzemeler: 4 orta boy patates (haşlanmış) 2 orta boy havuç (haşlanmis) 1/2 kg konserve beze...
İzleyiciler
BEŞAMEL SOSLU PATATESLİ TAVUK
malzemeler:
orta boy yagsız tavuk göğüs(kemıksız)
3-4 patates
ve sosumuz
yapılısı:
patatesleri soyup,minik kare seklınde dograyıp kızartıyoruz. tavugumuzu haşlıyor, haşladıktan sonra tel tel ayırıyoruz. Kızarttıgımız patatesleri borcama alıyoruz. Üzerine ufaladığımız,tavukları koyuyoruz. Asagıdaki tarifteki besamel sosumuzu hazırlayıp. Üzerine dökuyoruz. Orta hararetli fırında pembelesınceye kadar pişiriyoruz. Sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
İSTER MEZE,İSTER YEMEK,İSTERSENİZ DE ÖĞLEDEN SONRA ÇAYLARINA…..
DENEYIN… AFİYETOLSUN……..
BEŞAMEL SOS MALZEMELER
4-6 kişilik
2 ½ su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin az tuz
HAZIRLANIŞI
Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün.
Translate
Pratik Yemek Tarifleri
Sizlere ellimden geldiğince pratik yemek tarifleri sunmaya çalışacağım. Bir öğrencinin mutfağından gelen tarifleri umarım beğenirsiniz.
Popüler Yayınlar
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı b...
-
Peynirli irmik helvası tarifi için malzemeler 1 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı tereyağı Kavrulmuş çam fıstığı 3 su bardağı su 2 su...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...