BEŞAMEL SOSLU PATATESLİ TAVUK


malzemeler:

orta boy yagsız tavuk göğüs(kemıksız)
3-4 patates
ve sosumuz

yapılısı:

patatesleri soyup,minik kare seklınde dograyıp kızartıyoruz. tavugumuzu haşlıyor, haşladıktan sonra tel tel  ayırıyoruz. Kızarttıgımız patatesleri borcama alıyoruz. Üzerine ufaladığımız,tavukları koyuyoruz. Asagıdaki tarifteki besamel sosumuzu hazırlayıp. Üzerine dökuyoruz. Orta hararetli fırında pembelesınceye kadar pişiriyoruz. Sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.

İSTER MEZE,İSTER YEMEK,İSTERSENİZ DE ÖĞLEDEN SONRA ÇAYLARINA…..
DENEYIN… AFİYETOLSUN……..

BEŞAMEL SOS MALZEMELER
 
4-6 kişilik
2 ½ su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin az tuz

HAZIRLANIŞI 
 
Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün.