Popüler Yayınlar
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
BELİ BAĞLI Malzemeler 5-7 adet orta boy patlıcan veya taze kabak 500 gr kiyma 3-4 adet domates 2-3 adet sivri biber 1 demet mayda...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...
-
Hayırlı Günler Sevgili Dostlar, Yumurta tatlısını ilk kez televizyonda gördüğümde, Çankırı yöresine ait bir tatlı olduğunu söy...
-
Gelin çantası kakaolu pancakenin içine krema yada kremşanti konulmuş şekli oluyor. Kreplerin tek tarafı pişiyor üstü pişmeden alınıyo...
-
Malzemeler 1 kg balkabağı 1-1,5 su bardağı şeker 1 paket petibör bisküvi Dövülmüş ceviz ya da fındık(üzeri için) 1 pak...
-
BULGURLU CİVE YEMEĞİ Merhaba hanımlar bugünkü tarifimiz Antalya yöresine ait olan bulgurlu cive yemeği. Bu tarif hem kolay olması he...
-
Mutlu bir hafta olması dileğiyle... Bu kurabiyeleri, ister marmelat yada reçelle doldurun isterseniz çikolata eritin onunla doldur...
-
Tas kebabı servisi ve görselliği hem de lezzeti açısından misafir sofralarınıza da çok yakışacak bir ama yemek. Eti ayrı pişiriyorsunu...
İzleyiciler
SÜZME PİLAV TARİFİ
Süzme Pilav Malzemeleri
1 su bardağı pirinç
3 bardak su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Süzme Pilav Tarifi Hazırlanışı
Pirinçleri ayıklayıp yıkayınız.
Tuzu kararında bol suda haşlayınız.
Pirinçler şişip pişince indiriniz.
Kevgire döküp süzülmeye bırakınız.
Kevgirdeki pirinçleri silkeleyerek boşaltınız.
Üzerini örtecek kadar su koyunuz.
Hafif ateşte üzeri göz göz olunca, kızdırılmış yağı üstüne dökünüz.
Dibi tutarken indiriniz.
Yarım saat dinlendirip, tabaklara koyarak servis yapınız.
Translate
Pratik Yemek Tarifleri
Sizlere ellimden geldiğince pratik yemek tarifleri sunmaya çalışacağım. Bir öğrencinin mutfağından gelen tarifleri umarım beğenirsiniz.
Popüler Yayınlar
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...
-
Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı b...
-
ELMA DİZMESİ Malzemeler: 3-4 adet yeşil elma 250 gr yağsız kiyma 1 yemek kaşıği tereyağı veya sivi yağ 1 fincan toz şeker veya pek...