HANIM AĞA ÇORBASI TARİFİ



Selamlar herkese bugün ki tarifimiz nefis mi nefis Hanım ağa çorbası. Adı gibi kendi de nefis olan bu  çorba malzemelerinden de anlaşılacağı gibi iç Anadolu bölgesine ait bir çorba. İçindeki malzemeler ise her evde olan malzemeler olduğu için yapımı da bir o kadar basit. Dilerseniz şimdi şu kış aylarında içimizi ısıtacak dumanı üzerinde hanım AĞA çorbamıza geçelim.

Hanım Ağa Çorbası Malzemeleri


2 kahve fincanı erişte
2 kahve fincanı şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
4 su bardağı et suyu
Kırmızı biber, nane, limon suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ


Hanım Ağa Çorbası Tarifi Hazırlanışı


Öncelikle bir tencereye 4 bardak et suyunu koyup, kaynatalım.
Kaynayınca içine erişteyi, şehriyeyi, nohutu ve mercimeği de ekleyerek, kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
Bir tavada sıvı yağ ile kırmızı biberi kızartıp, çorbanın üzerine gezdirelim ve nane serpelim
Limon suyu ile servis yapalım.
Afiyet olsun :)