ETLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ


Etli Bulgur Pilavı Malzemeleri

2 su bardağı bulgur
4 bardak et suyu
250 gram et (kuşbaşı)
3 kaşık tereyağı
2 tane domates, (yoksa bir kaşık salça)
2 tane soğan
tuz, biber.

Etli Bulgur Pilavı Tarifi Hazırlanışı

Bir tencere içinde bir kaşık yağ ile rendelediğiniz soğanı rengi pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Kuşbaşı kesilmiş etleri soğanın üzerine koyunuz, beraberce kavurunuz.
Rendelenmiş domatesi de onun üzerine dökerek, orta hararetteki ateşte pişiriniz, içine dört bardak et suyunu ilave ediniz.
Et suyu kaynayınca bulguru koyup ateşi hafifletiniz.
Suyunu çektikten sonra, kızdırdığınız iki kaşık yağı üzerine gezdiriniz.
Ateşten indirdikten sonra yarım saat dinlendiriniz.
Sonra da karıştırarak servis tabaklarına koyup servis yapınız.