Popüler Yayınlar
-
KENGER TURŞUSU Malzemeler: 4 kg kenger 1 büyük baş sarimsak 1 çay bardağı tuz 1 su bardağı sir...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
Merhabalar bugünkü yemeğimiz yöresel bir yemek olan adına türküler bestelenmiş " bad "yemeği. Bu yemek öyle bir yemek ki hem ...
-
KIYMALI GÜL BÖREĞİ Malzemeler: 3 yufka 3 yumurta 300 gr. yagsız kıyma 1 adet soğan 6-7 sap maydanoz 2 su bar...
-
Misafirleriniz geldi ve ekmeği her zamankinden mı aldınız? Bir de o ekmekler her zaman olguğu gibi yenmedi kaldı mı? bu hepimizin başına...
-
Merhabalar bugün sizlere çok sevdiğim milföy hamurlu bohça böreği tarifini paylaşacağım. hem yapımı çok kolay hemde özel günlerinizde sizi...
-
Annemin gönderdiği yedi baharla yoğurdum bu kez köfteleri. Fakat bu baharat karışımı o kadar ağır bir koku verdi ki, tavada kızartmak yad...
-
Evet hanımlar bu akşamki tarifimiz lezzetli mi lezzetli pratik mi pratik gürcü tatlısı adından anlaşılacağı gibi bu tatlı Gürcista...
-
ELMA DİZMESİ Malzemeler: 3-4 adet yeşil elma 250 gr yağsız kiyma 1 yemek kaşıği tereyağı veya sivi yağ 1 fincan toz şeker veya pek...
-
Ne zamandır Hep bir dondurma yapma sevdasıdır gitti.Şöyle ev yapımı bi dondurma yapsam ne güzel olurdu,ama ben onu...
İzleyiciler
ETLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Etli Bulgur Pilavı Malzemeleri
2 su bardağı bulgur
4 bardak et suyu
250 gram et (kuşbaşı)
3 kaşık tereyağı
2 tane domates, (yoksa bir kaşık salça)
2 tane soğan
tuz, biber.
Etli Bulgur Pilavı Tarifi Hazırlanışı
Bir tencere içinde bir kaşık yağ ile rendelediğiniz soğanı rengi pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Kuşbaşı kesilmiş etleri soğanın üzerine koyunuz, beraberce kavurunuz.
Rendelenmiş domatesi de onun üzerine dökerek, orta hararetteki ateşte pişiriniz, içine dört bardak et suyunu ilave ediniz.
Et suyu kaynayınca bulguru koyup ateşi hafifletiniz.
Suyunu çektikten sonra, kızdırdığınız iki kaşık yağı üzerine gezdiriniz.
Ateşten indirdikten sonra yarım saat dinlendiriniz.
Sonra da karıştırarak servis tabaklarına koyup servis yapınız.
Translate
Pratik Yemek Tarifleri
Sizlere ellimden geldiğince pratik yemek tarifleri sunmaya çalışacağım. Bir öğrencinin mutfağından gelen tarifleri umarım beğenirsiniz.
Popüler Yayınlar
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı b...
-
Peynirli irmik helvası tarifi için malzemeler 1 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı tereyağı Kavrulmuş çam fıstığı 3 su bardağı su 2 su...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...