BAHAR TÜRLÜSÜ
Malzemeler:
500 gr kemikli kuşbaşı (parça) et
1 adet taze kabak (orta boy)
I adet patates (orta boy)
2-3 adet sivri biber (acı)
3-4 adet taze soğan
200 gr bakla veya taze fasulye
100 gr çağala (taze badem)
1 baş taze sarımsak
100 gr yeşil erik
2 adet domates
l yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı margarin
Tuz
Yapılışi:
-Et haşlanır
- Patates, kabak, bakla veya taze fasulye yemeklik doğranır.
- Eritilen yağa patates, bakla veya fasulye, çağala ve sarimsak konularak kavrulur.
- Salça ilave edilir.
- İyice karıştırıldıktan sonra kabak, erik, doğranmış yeşil domates, tuz, haşlanmiş et ve et suyu ilave edilip pişirilir.
-Güveç kavamında az sulu olmalıdır.