Popüler Yayınlar
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
KIYMALI GÜL BÖREĞİ Malzemeler: 3 yufka 3 yumurta 300 gr. yagsız kıyma 1 adet soğan 6-7 sap maydanoz 2 su bar...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...
-
Evet hanımlar bu akşamki tarifimiz lezzetli mi lezzetli pratik mi pratik gürcü tatlısı adından anlaşılacağı gibi bu tatlı Gürcista...
-
Merhabalar bugünkü yemeğimiz yöresel bir yemek olan adına türküler bestelenmiş " bad "yemeği. Bu yemek öyle bir yemek ki hem ...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Kullanılacak Malzemeler: 4 su bardağı un, 2,5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 paket margarin, 1,5 su bardağı ceviz içi Pişirme ...
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
İzleyiciler
FIRINDA HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
Evet bugünkü tarifimiz Karadeniz yöresinin en meşhur yemeği olan görüntüsüyle herkesin ağzını sulandıran hamsili pilav tarifi. hamsili pilav benimde çok sevdiğim ancak bir o kadarda yapımıyla uğraştıran bir yemektir. Ancak tadına bir kez varınca sık sık yapmak istenilen en nadir yemeklerden biridir. dilerseniz tarifimize geçelim.
Fırında Hamsili Pilav Malzemeleri
1 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı üzüm
1 çorba kaşığı fıstık
1 soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Yenibahar, tarçın, tuz
1 kahve kaşığı şeker
Fırında Hamsili Pilav Tarifi Hazırlanışı
Balıkları temizleyiniz ve hırpalamadan kılçıklarını çıkarınız.
Yıkayıp suyunu süzdürünüz.
Yuvarlak kenarlı bir tepsiyi yağlayınız.
Balıkların yarısını sırtı alta kuyruk tarafı içe gelmek üzere kapalı olarak daire şeklinde tepsiye diziniz.
Diğer taraftan yağın içine soğanı, fıstığı koyup hafif pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Pirinci 20 dakika ıslatınız.
Soğan ve fıstık pembeleşince, ıslanmış pirincin suyunu süzüp koyunuz.
Bir-iki karıştırarak pirinci de kavurunuz.
Üzerine 3,5 bardak su, yıkanmış üzümü, tuzu, şekeri koyup, orta ateş üzerinde pilavı pişiriniz.
Ateşten alıp, baharat koyunuz, tepsideki balıkların üzerine yarısını koyup yayınız.
Tekrar pirincin üzerine balıkları ve balıkların üzerine pirinci koyup yayınız.
Tepsiyi fırına koyup, 10-15 dakika pişiriniz.
Kızaran balıkları fırından alıp yuvarlak servis tabağına ters çeviriniz.
Balıklar üste gelmek üzere servis yapınız.
Translate
Pratik Yemek Tarifleri
Sizlere ellimden geldiğince pratik yemek tarifleri sunmaya çalışacağım. Bir öğrencinin mutfağından gelen tarifleri umarım beğenirsiniz.
Popüler Yayınlar
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...
-
Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı b...
-
ELMA DİZMESİ Malzemeler: 3-4 adet yeşil elma 250 gr yağsız kiyma 1 yemek kaşıği tereyağı veya sivi yağ 1 fincan toz şeker veya pek...